Batony kokosowo-migdałowe

z Brak komentarzy

IMG_20160415_201750

Składniki:

  • 700 g kaszy jaglanej
  • 8 łyżek kakao/karobu
  • 200 g gorzkiej czekolady 90 %
  • łyżeczka kardamonu
  • 5 łyżeczek cukru migdałowego
  • 5 łyżek miodu
  • 3 łyżki nasion chia
  • posiekany ananas
  • mleko kokosowe
  • wiórki kokosowe
  • migdały
  • 3 jaja „0”

Kaszę jaglaną ugotowałam  i pozostawiłam do wystygnięcia. Póżniej zblendowałam i dodałam inne składniki. Wszystko bardzo dokładnie wymieszałam. Po wymieszaniu formowałam małe batoniki (chociaż szczerze mówiąc bardziej przypominały z wyglądu kotlety mielone). Uformowane batony ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,  piekłam przez 40 minut w temperaturze 180° C. Rozpuściłam rónież gorzką czekoladę i później smarowałam pędzelkiem wybrane batoniki. Podawałam gdy całkowicie wystygło.

Smacznego!

20160415_190254

 

IMG_20160415_193853

 

IMG_20160415_195314

Zostaw Komentarz

CommentLuv badge