Batony czekoladowo-migdałowo-kokosowe

IMG 20160415 201750 Batony czekoladowo migdałowo kokosowe

Składniki:

  • 700 g kaszy jaglanej
  • 8 łyżek kakao/karobu
  • 200 g gorzkiej czekolady 90 %
  • łyżeczka kardamonu
  • 5 łyżeczek cukru migdałowego
  • 5 łyżek miodu
  • 3 łyżki nasion chia
  • posiekany ananas
  • mleko kokosowe
  • wiórki kokosowe
  • migdały
  • 3 jaja „0”

Kaszę jaglaną ugotowałam  i pozostawiłam do wystygnięcia. Póżniej zblendowałam i dodałam inne składniki. Wszystko bardzo dokładnie wymieszałam. Po wymieszaniu formowałam małe batoniki (chociaż szczerze mówiąc bardziej przypominały z wyglądu kotlety mielone). Uformowane batony ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,  piekłam przez 40 minut w temperaturze 180° C. Rozpuściłam rónież gorzką czekoladę i później smarowałam pędzelkiem wybrane batoniki. Podawałam gdy całkowicie wystygło.

Smacznego!

20160415 190254 1024x576 Batony czekoladowo migdałowo kokosowe

 

IMG 20160415 193853 1024x768 Batony czekoladowo migdałowo kokosowe

 

IMG 20160415 195314 1024x768 Batony czekoladowo migdałowo kokosowe

Autor: Edyta Litwiniuk

Udostępnij ten post przez

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge