Składniki:
- schab
- ziemniaki
- pieczarki
- papryka czerwona
- ogórek zielony
- czosnek
- cebula
- zioła prowansalskie
- suszony koper, pietruszka, marchewka, natka pietruszki
Schab podduś na patelni przyprawiając ziołami prowansalskimi. W międzyczasie w garnku ugotuj ziemniaki posyp suszonym koprem, pietruszką, marchewką, natką pietruszki, a na patelni podduś pieczarki i po dłuższej chwili dodaj paprykę czerwoną i wyciśnięty czosnek. Na koniec dodaj jogurt naturalny i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Duś na wolnym ogniu, mieszając.
Ogórki obierz, dodaj do nich jogurt naturalny, posiekaną cebulę, suszony koper, pietruszkę, marchewkę i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Na talerz wyłóż schab pokryty pieczarkami, ziemniaki posypane suszonym koperkiem i mizerię z ogórków. Smacznego!
2 Odpowiedzi
moniazw
Fajna alternatywa light mojego ulubionego dania 🙂
Edyta Litwiniuk
🙂 odchudzamy polską kuchnię 🙂