Schabowy z ziemniakami w wersji light

z 2 komentarze

Składniki:

  • schab
  • ziemniaki
  • pieczarki
  • papryka czerwona
  • ogórek zielony
  • czosnek
  • cebula
  • zioła prowansalskie
  • suszony koper, pietruszka, marchewka, natka pietruszki

Schab podduś na patelni przyprawiając ziołami prowansalskimi. W międzyczasie w garnku ugotuj ziemniaki posyp suszonym koprem, pietruszką, marchewką, natką pietruszki, a na patelni podduś pieczarki i po dłuższej chwili dodaj paprykę czerwoną i wyciśnięty czosnek. Na koniec dodaj jogurt naturalny i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Duś na wolnym ogniu, mieszając.

Ogórki obierz, dodaj do nich jogurt naturalny, posiekaną cebulę, suszony koper, pietruszkę, marchewkę i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj. 

Na talerz wyłóż schab pokryty pieczarkami, ziemniaki posypane suszonym koperkiem i mizerię z ogórków. Smacznego!

2 Odpowiedzi

  1. moniazw
    | Odpowiedz

    Fajna alternatywa light mojego ulubionego dania 🙂

    • Edyta Litwiniuk
      | Odpowiedz

      🙂 odchudzamy polską kuchnię 🙂

Zostaw Komentarz

CommentLuv badge