Składniki:
- 700 g kaszy jaglanej
- 8 łyżek kakao/karobu
- 200 g gorzkiej czekolady 90 %
- łyżeczka kardamonu
- 5 łyżeczek cukru migdałowego
- 5 łyżek miodu
- 3 łyżki nasion chia
- posiekany ananas
- mleko kokosowe
- wiórki kokosowe
- migdały
- 3 jaja „0”
Kaszę jaglaną ugotowałam i pozostawiłam do wystygnięcia. Póżniej zblendowałam i dodałam inne składniki. Wszystko bardzo dokładnie wymieszałam. Po wymieszaniu formowałam małe batoniki (chociaż szczerze mówiąc bardziej przypominały z wyglądu kotlety mielone). Uformowane batony ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekłam przez 40 minut w temperaturze 180° C. Rozpuściłam rónież gorzką czekoladę i później smarowałam pędzelkiem wybrane batoniki. Podawałam gdy całkowicie wystygło.
Smacznego!
Zostaw Komentarz