PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS ODCHUDZAJĄCY – 18OO KCAL

z Brak komentarzy

Często pytacie mnie o to jak wygląda przykładowy plan posiłków na diecie 1800 kcal. Postanowiłam Wam taki pokazać. 1800 kcal to taka podaż kalorii, który praktycznie każdej, zdrowej kobiecie pozwoli schudnąć bez efektu jo-jo. Jedzenia jest tutaj całkiem sporo, ale to przecież chodzi o to, że jeśli chce się schudnąć to trzeba jeść. Oprócz tego przygotowałam dla Was PROGRAM METAMORFOZA – 12 tygodniowy plan posiłków, który jest już dostępny w moim sklepie.

Jest to idealny program, który pozwoli Wam schudnąć do wakacji. 12 tygodni pełnych posiłków, przepisy na śniadania, drugie śniadania, obiady, podwieczorki, przekąski czy kolacje. Oprócz tego cotygodniowa lista zakupów, by ułatwić Wam życie 🙂 Do 8 marca PROGRAM METAMORFOZA jest w dwukrotnie niższej cenie. Taki prezent z okazji zbliżającego się DNIA KOBIET. Inne produkty w sklepie też są przecenione od 20% do 50%. Cała promocja trwa przez najbliższy tydzień 🙂

Ale wracając do tematu wpisu poniżej zamieszczam przykładowy plan posiłków zawierający 1800 kcal. Śmiało korzystajcie. Smacznego!

ŚNIADANIE 7:00

Jaglanka mleczna z bananem i orzechami

Składniki:
Banan – 120 g (1 x Sztuka)
Orzechy nerkowca (bez soli) – 15 g (1 x Łyżka)
Mleko kokosowe bez cukru – 250 g (1 x Szklanka)
Kasza jaglana – 40 g (3 x Łyżka)

Czas przygotowania: 10 minut
1. Ugotuj
2. Zmiksuj składniki razem. kaszę.

 

DRUGIE ŚNIADANIE 10:00

Pomarańcza – 200 g (1 x Sztuka)
Sok marchwiowo-jabłkowy – 250 g (1 x Szklanka)

 

OBIAD 13:00

DUSZONA PIERŚ Z INDYKA W WARZYWACH (PRZEPIS NA 2 PORCJE)

Zjedz 1 z 2 porcji

Pieprz czarny mielony – 1 g (1 x Szczypta)
Sól biała – 0 g (0 x Szczypta)
Liść laurowy – 1 g (1 x Listek)
Tymianek – 2 g (0.5 x Łyżeczka)
Majeranek – 2 g (0.5 x Łyżeczka)
Olej rzepakowy – 20 g (2 x Łyżka)
Marchew – 22 g (0.5 x Sztuka)
Cebula – 50 g (0.5 x Sztuka)
Mięso z piersi indyka, bez skóry – 200 g (2 x Porcja)
Ziele angielskie – 2 g (2 x Sztuka)

Czas przygotowania: 25 minut

1. Mięso pokrój w kostkę a warzywa w słupki.
2. Na oleju zeszklij cebulę i obsmaż marchewkę. Dodaj przyprawy i pół szklanki wody.
3. Dodaj mięso i gotuj przez około 15 – 20 minut.

MAKARON PENNE (PEŁNOZIARNISTY) GOTOWANY
Makaron penne (pełnoziarnisty) – 50.4 g (0.72 x Szklanka)

Czas przygotowania: 15 minut
1. Makaron ugotuj al dente według opisu na opakowaniu.

 

PODWIECZOREK 16:30

KOKTAJL ANANASOWY
Ananas – 160 g (2 x Plaster)
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 160 g (8 x Łyżka)
Nasiona chia – 10 g (2 x Łyżeczka)

Czas przygotowania: 7 minut
1. Pokrój ananasa.
2. Dodaj jogurt i nasiona chia.
3. Zmiksuj składniki w blenderze.

KOLACJA 19:00

CZEKOLADOWY OMLET PALEO (PRZEPIS NA 2 PORCJE)
Zjedz 1 z 2 porcji
Olej kokosowy (stały) – 10 g (0.5 x Łyżka)
Banan – 120 g (1 x Sztuka)
Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
Kakao 16%, proszek – 5 g (0.5 x Łyżka)
Czas przygotowania: 16 minut
1. Rozbij jajka z kakao.
2. Usmaż omleta.
3. Dodaj pokrojonego w plasterki banana.

 

PRZEKĄSKA 22:00 

KANAPKI Z TWAROGIEM NA SŁODKO
Chleb żytni razowy – 60 g (2 x Kromka)
Ser twarogowy chudy – 100 g (0.5 x Opakowanie)
Miód pszczeli – 24 g (1 x Łyżka)
Masło ekstra – 5 g (1 x Łyżeczka)

Czas przygotowania: 5 minut
1. Pokrój ser twarogowy w 4 plastry.
2. Pieczywo posmaruj masłem.
3. Na chleb nałóż plastry twarogu.
4. Kanapki polej miodem.

 

I jak? Przyznasz, że jedzenia jest całkiem sporo? 🙂

fot. Brooke Lark

Zostaw Komentarz

CommentLuv badge