Zachwycona jestem smakiem tego ciasta. Spróbowałam je zrobić od razu na drugi dzień po tym jak skosztowałam je u mojej koleżanki Moniki i to Uczestniczkom naszych warsztatów. Mówiły, że smakowało, wierzę na słowo 😉
Podaję przepis. Jest bardzo prosty.
Składniki:
- 3 pomarańcze
- 200 g zmielonych migdałów
- 3 łyżki stewii
- 3 jajka "0"
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Najpierw ugotowałam pomarańcze ze skórkami i pozostawiłam do wystygnięcia. Później pomarańcze zblendowałam na papkę i dodałam resztę składników. Dokładnie wymieszałam i wstawiłam do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i piekłam przez ok 70 minut. Pozostawiłam do ostygnięcia. Pyszne wyszło, ponoć;-)
2 Odpowiedzi
Sylwia
Miałam okazje spróbować tego ciasta na warsztatach. Jest pyszne i orzeźwiające! Dzis spróbuję je zrobić sama 🙂
Elizka
WYGLĄDA WSPANIALE!