Składniki:
- 400 g kaszy jaglanej
- 4 łyżki kakao
- 100 g gorzkiej czekolady 80 %
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- mleko kokosowe
- wiórki kokosowe
- posiekane migdały
- 3 jaja "0"
Kaszę jaglaną ugotowałam i pozostawiłam do wystygnięcia. Póżniej zblendowałam i dodałam inne składniki. Wszystko bardzo dokładnie wymieszałam. Powstałą masę przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyłam posiekanymi migdałami i piekłam przez 40 minut w temperaturze 180° C. Podawałam gdy całkowicie wystygło.
Smacznego!
10 Odpowiedzi
Krystyna
Ale mniam mniam 😉
Kama
To musi być pyszne 🙂
Edyta Litwiniuk
O tak, zgadza się 🙂
Edyta
A jakie zdrowe 🙂
Milena
O a mi została kasza jaglana z obiadu bo goście mi nie przyszli, już wiem do czego wykorzystam 😉
Jolijola
Wygląda smakowicie!
Krysia
To z pewnością jest pyszne 😉
Ania
Proszę podać ile należy dodać mleka kokosowego i wiórek kokosowych?
Edyta Litwiniuk
Witam 🙂 ja dodaję 400 ml mleka kokosowego i ok.50 g wiórek kokosowych. A jak ktoś lubi bardzo słodko to kawałek ciasta polewam syropem klonowym.Smacznego 🙂
Ania
Dziękuję bardzo 🙂