Miałam mnóstwo bananów, które niestety zaczynały już bardzo ciemnieć. Postanowiłam nie zmarnować okazji i zrobić z nich ciasto. Wyszło na maxa pyszne i zdrowe. Dziewczynki się zajadały, dla mnie było troszkę za słodkie 😉
Składniki:
- banany (chyba z 8 sztuk)
- kasza jaglana
- płatki jaglane
- 2 jajka „0”
- borówki
Banany rozdusiłam, kaszę jaglaną zblendowałam prawie na mąkę ;-), dodałam 2 jajka, wymieszałam i dosypałam płatki jaglane by jeszcze zagęścić. Na sam koniec dołożyłam borówki i ponownie wymieszałam. Piekłam w 180 stopniach przez około 40 minut (do lekko wilgotnej wykałaczki). Wyszło pysznie. Smacznego!
Jedna odpowiedz
Malgorzata Zieja
Witam,
Mam do zaproponowania nowoczesne suplementy w zawiesinie zelowej, w pelni naturalne o wysokiej bioprzyswajalności. Jeśli jest Pani zainteresowana spotkaniem, proszę o informacje mailowo.
Jestem z Warszawy.
Pozdrawiam serdecznie
Małgorzata Zieja