Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej

z 10 komentarzy

 

Składniki:

  • 400 g kaszy jaglanej
  • 4 łyżki kakao
  • 100 g gorzkiej czekolady 80 %
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • mleko kokosowe
  • wiórki kokosowe
  • posiekane migdały
  • 3 jaja "0"

Kaszę jaglaną ugotowałam  i pozostawiłam do wystygnięcia. Póżniej zblendowałam i dodałam inne składniki. Wszystko bardzo dokładnie wymieszałam. Powstałą masę przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyłam posiekanymi migdałami i piekłam przez 40 minut w temperaturze 180° C. Podawałam gdy całkowicie wystygło.

Smacznego!

10 Odpowiedzi

  1. Krystyna
    | Odpowiedz

    Ale mniam mniam 😉

  2. Kama
    | Odpowiedz

    To musi być pyszne 🙂

    • Edyta Litwiniuk
      | Odpowiedz

      O tak, zgadza się 🙂

  3. Edyta
    | Odpowiedz

    A jakie zdrowe 🙂

  4. Milena
    | Odpowiedz

    O a mi została kasza jaglana z obiadu bo goście mi nie przyszli, już wiem do czego wykorzystam 😉

  5. Jolijola
    | Odpowiedz

    Wygląda smakowicie!

  6. Krysia
    | Odpowiedz

    To z pewnością jest pyszne 😉

  7. Ania
    | Odpowiedz

    Proszę podać ile należy dodać mleka kokosowego i wiórek kokosowych?

    • Edyta Litwiniuk
      | Odpowiedz

      Witam 🙂 ja dodaję 400 ml mleka kokosowego i ok.50 g wiórek kokosowych. A jak ktoś lubi bardzo słodko to kawałek ciasta polewam syropem klonowym.Smacznego 🙂

      • Ania
        | Odpowiedz

        Dziękuję bardzo 🙂

Zostaw Komentarz

CommentLuv badge