Brownie czekoladowo – fasolowe

z 1 komentarz

chokoladetrte 2730590 1024x768 Brownie czekoladowo   fasolowe

Weekend, czas spotkań z bliskimi to koniecznie kawa i ciacho. A to jest najlepszy przepis na ciasto na tę okoliczność. Brownie czekoladowo-fasolowe 263a Brownie czekoladowo   fasolowe Nikt nawet się nie domyśli, że jest fasolowe <3

Składniki:

  • 4 szklanki czerwonej fasoli z puszki (porządnie wypłukanej)
  • 3 banany
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka mąki gryczanej
  • szczypta soli
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 jajko typu „0”
  • 3 łyżki wiórków kokosowych

Polewa:
Czekolada gorzka powyżej 70% kakao

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze 175 stopni. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i gdy ciasto przestygnie rozprowadź ją na wierzchu. Smacznego <3

  • Wypróbuję po drobnych modyfikacjach, bo przepis wygląda bardzo kusząco!