Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej

  • IMG 20141120 0807201 Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
  • IMG 20141120 0822451 Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
  • IMG 20141120 0823151 Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
  • 20141120 102736 Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
  • 20141120 102744 Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej
  • 20141120 102758 Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej

Składniki:

  • 400 g kaszy jaglanej
  • 4 łyżki kakao
  • 100 g gorzkiej czekolady 80 %
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • mleko kokosowe
  • wiórki kokosowe
  • posiekane migdały
  • 3 jaja "0"

Kaszę jaglaną ugotowałam  i pozostawiłam do wystygnięcia. Póżniej zblendowałam i dodałam inne składniki. Wszystko bardzo dokładnie wymieszałam. Powstałą masę przełożyłam do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, oprószyłam posiekanymi migdałami i piekłam przez 40 minut w temperaturze 180° C. Podawałam gdy całkowicie wystygło.

Smacznego!

 

Autor: Edyta Litwiniuk

Udostępnij ten post przez

10 Komentarze

  1. O a mi została kasza jaglana z obiadu bo goście mi nie przyszli, już wiem do czego wykorzystam ;-)

    Napisz odpowiedź
  2. Proszę podać ile należy dodać mleka kokosowego i wiórek kokosowych?

    Napisz odpowiedź
    • Witam :-) ja dodaję 400 ml mleka kokosowego i ok.50 g wiórek kokosowych. A jak ktoś lubi bardzo słodko to kawałek ciasta polewam syropem klonowym.Smacznego :-)

      Napisz odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge